Saç Dökülmesini Önlemek İçin Bakım Önerileri

Saç Dökülmesini Önlemek İçin Bakım Önerileri

Saç dökülmesi günlük hayatta pek çok kişinin karşı karşıya kaldığı problemler arasındadır. Gerek mevsim geçişleri gerekse saç bakım ritüellerinin ihmal edilmesi saçlara zarar verir. Saçlar uzun süre bakımsız bırakıldığında sahip olduğu vitaminleri kaybetmeye başlar, bu durum ise saçlarda kuruluğa, ardından ise dökülmeye sebebiyet verir. Bu problemle başa çıkabilmek için doğal ürünlere yönelmeniz ve dökülen saçlar için bakım önerilerine göz atmanız gerekir. 

Hamilelik Sonrası Saç Dökülmesi 

Kadınların hamilelik sonrasında karşılaştığı önemli sorunlardan biri olan saç dökülmesi, genellikle hormonal değişiklikler sebebiyle oluşsa da bu durumda stresin de önemli etkileri vardır. Saçın sahip olduğu mineral ve vitaminleri doğal yollarla yeniden kazanabilmek için dökülen saçlara saç bakımı uygulanmalıdır. Saçların zarar görmesini engellemek ve çevreye zararlı atık çıkaran plastik tüketimini de azaltmak amacıyla saç spreyi, jöle veya saç köpüğü gibi kimyasal içeren ürünlerden uzak durmak gerekir. Mümkün olduğunca Omega-3 içeren besinlere yönelmeli ve saçınıza bitkisel saç bakım yağı uygulamaya özen göstermelisiniz. Böylece saçlarınız doğal yollarla beslenecek ve dökülmeye karşı bakım ile sağlıklı ve canlı haline geri dönecektir. 

Bitkisel Sabun Kullanımı 

Isırgan otu ve Shea yağının doğal birleşimiyle üretilen dökülme karşıtı saç sabunu ile saçlarınızın güçlü ve sağlıklı görünümüne kavuşmasını sağlayabilirsiniz. KUDRA tarafından geliştirilen bu ürün, saçların yumuşaklık ve esneklik kazanmasına yardımcı olur. Zeytin, Hindistan cevizi, biberiye, kakao, ısırgan ve nane başta olmak üzere doğal içeriklerden oluşan bitkisel sabun, saç dökülmesine karşı bakım uygulamasının başlıca unsurları arasındadır.

Doğal içeriği sayesinde saçı besler ve canlandırır. Kimyasal içermemesi hem saç hem de cilt sağlığınız açısından büyük bir artıdır. Su ile köpürtüp köpüğü başınıza masaj yaparak uyguladıktan sonra bol su ile durulayın. Ekstra parlaklık ve esneklik için son durulama suyuna ekleyeceğiniz 1 veya 2 çorba kaşığı elma sirkeli su aynı zamanda saçlı deriyi rahatlatır ve kepek oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Yaygın inanışın aksine saçı hiçbir şekilde kurutmayan doğal içerikli sabun, saçınızın parlak bir görünüm kazanmasına ve dökülmenin azalmasına yardımcı olur. 

Bitkisel Saç Bakım Yağı Uygulaması 

Bitkisel içerikleri ile saç bakım yağları, saçların canlılık kazanmasından hızlı bir şekilde uzamasına kadar pek çok konuda etkili ürünlerdir ve dökülen saçlara saç bakımı uygularken başvuracağınız başlıca kaynaklar arasındadır. Saç bakım yağları, genelde Hindistan cevizi kullanılarak üretilse de jojoba, argan, kenevir tohumu ve bergamot yağı gibi bileşenleri de bir araya getirir. İçeriğine göre çeşitli faydalar sağlayan bitkisel saç bakım yağları, genel anlamda saç köklerinin beslenmesine yardımcı olur. Böylece güçlü saç kökleri, dökülmenin azalmasını sağlar. Bitkisel saç bakım yağlarının uygulanma şekli de oldukça önemlidir. 

Ahşap Saç Tarağı İle Saç Tarama

Bakım yağlarının ve saçın doğal sebumunun saç köklerinden saç uçlarına doğru taşınmasını ve saç tellerine yayılmasını sağlayan ahşap saç tarağı saçlarınıza bakım vermenize yardımcı olacaktır. Geniş dişleri ile saçların kolayca açılmasını da sağlayan Gürgen ağacından el işçiliği ile tasarlanmış Kudra Ahşap Saç Açma tarağı düzenli kullanımda saçınızdaki elektriklenmeyi durdurur, kırılmaları önler ve saça canlılık kazandırır.

"Kadim zaman ve geleneklerde sadece tahta taraklar vardı. Sabah ve akşam taranan saçlar, tıpkı su abdestleri gibi akşamları temizlenme, sabahları ise güncelleme içeriyordu. Saça tarak haline dönmüş bir ağaçla dokunmak önemliydi. (Ağacın iyileştirici gücü, insanın bedenine sızar, ve ona yararlı enerjisini verir) Şamanizmde, insan ruhunun tarak dişlerinin ucunda bir ağaç ruhuyla buluştuğuna inanılır ve kişiye özel yapılırdı. İyileştirici bağlarını kaybetmemek için insanlar ondan ayrılmadılar. Gelenekte kocanın, eşinin saçlarını taraması sihirli bir törendir. Bunu yaptığında ailesini koruyabilecek olan erk gücünü çoğaltırken, eşinin yoğun düşüncelerini de temizleyebiliyordu.Taraklar sihirli nesneler olarak kabul edilirdi. Doğal malzemeden yapılmış bir tarakla saçımızı taradığımızda, sadece fiziksel bedeni değil, enerji bedeninize de dönüştürebileceğiniz, enerjiyi arındırabileceğiniz ve ruh halinizi dönüştürebileceğinize inanılır. Tarak bilgiyi kayderer. Bu nedenle her aile üyesinin kendi tarağı olmalıdır. Bu sonuçta onun kişisel tılsımıdır. Ve kimseye verilmez. Anne, Anneanne, büyükanneden kalan taraklarını da bizim olmak üzere alıp kullanabiliriz."

- Asu Mansur (Şaman gözü, Şaman aynası gibi kadim bilgi kitaplarının yazarından alıntıdır)

Öz güveninizin artmasını sağlayan güçlü ve canlı saçlar, yaşam enerjinizi de yükseltir. Saç dökülmesinin en önemli sebeplerinden biri olan kimyasal şampuan kullanımı yerine saç için özel olarak ürerilen doğal sabunları kullanabilir ve saçınıza doğal bakım uygulayarak siz de bu problemi önleyebilirsniz. Ayrıca her gün daha fazla plastik atık ile kirlenen dünyamıza bir plastiksizleşme ve karbon ayak izimizi azaltma anlamında katkı sunabilirsiniz. Kimyasal madde içeren ürünlerden ziyade doğal içeriklive çevreye zarar vermemeye özen gösteren ürünleri tercih edin. KUDRA tarafından sunulan cilt ve saç bakım ürünlerine göz atabilir, anne bebek ürünlerinden nemlendiricilere ve toniklere kadar tamamı doğal içerikler ile özenle hazırlanan kişisel bakım ürünlerini kullanarak yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.